Degustační večer s Romanem Paulusem
Domluvili jsme vám královskou návštěvu jednoho z našich nejlepších kuchařů vůbec! Začátkem druhé poloviny října, 18.10.2023, k nám zavítá Michelinský šéfkuchař Roman Paulus. A kromě objevování krás Brna vám navaří degustační večeři, která bude stát za to!
Pokud milujete jídlo a vnímáte ho spíš než jako pouhé palivo jako koníček a zajít si na večeři je pro vás podobný kulturní zážitek, jako jít do divadla, tato degustace je pro vás určitě to pravé. Roman Paulus je první český šéfkuchař, který pro restauraci v České republice získal Michelinskou hvězdu, a dokonce ji následně i šestkrát obhájil. Své bohaté zkušenosti si vydřel v průběhu let v nejlepších českých restauracích, ale i v zahraničí. Nám bude velikou ctí ho přivítat v naší restauraci Monte Bú, pomoci mu připravit pro vás úžasné pokrmy a následně vás celý večer rozmazlovat i servisem, abyste si alespoň na chvíli připadali, že sedíte v první brněnské Michelinské restauraci.
Celkovou skladbu menu a vinné párování pilně připravujeme a ladíme přímo s panem šéfkuchařem, takže vám zatím nemůžeme odhalit úplně všechno. Přece jen vám ale pokličku připravovaného večera trošku popozvedneme, rozlejeme čaj a prozradíme alespoň základy, na které se už teď můžete těšit.
Menu se bude skládat z amuse bouche, jednoho mezi-chodu, dezertu a hlavních chodů. Dohromady vám naservírujeme sedm unikátních jídel, doplněných o napárovaná vína od našeho mladšího sourozence Korek Wines. Pokud by vám jakékoliv víno učarovalo, můžete si ho objednat na našem vinném ehopu a zvesala vychutnávat i po degustaci Celým večerem vás provede pan šéfkuchař Roman Paulus, který je zároveň autorem menu. Těšit se můžete na prémiové suroviny jako jsou humr, lanýže, nebo japonské Wagyu.
Během následujícího měsíce pro vás doladíme poslední detaily a budeme vás informovat o možnosti koupit si na náš degustační večer vstupenku. Přijďte zažít Michelinskou kvalitu v Brně, už teď vám můžeme zaručit, že to bude stát za to.
Líbil se ti článek?
Nezmeškejte další novinky a přihlaste se k našemu newsletteru