Piazza Caffè očarovaly Dezerty a bubliny

Autor

Ondřej Kubík

Publikováno

26. 3. 2024

Piazza Caffè očarovaly Dezerty a bubliny

20. 3. 2024 byla pro spoustu lidí jen běžná středa. Ten večer jsme ale v Piazza Caffè na brněnském Náměstí Svobody uspořádali opravdu nezapomenutelnou událost s názvem Dezerty a bubliny, kdy jsme spojili v jedno sladká umělecká díla a exkluzivní šumivá vína. 

Šéfcukrářka Piazza Caffè Danka Georgieva vymyslela každý z dezertů speciálně pro tento večer. Celé čtyřchodové menu dohromady tvořilo jedinečnou symfonii chutí, které na sebe rafinovaně navazovaly, od svěžích tónů manga a mučenky přes čokoládu s vanilkou a rybízem, máslovou sušenku s Yuzu želé až po zmrzlinu z fazole tonka s hruškou, karamelem a drobenkou. 

Párování s bublinami si vzal na starost zkušený Sommelier a porotce mezinárodních vinařských soutěží Jiří Hloušek z KOREK Wines. Pro dezerty vybral italské Prosecco Frizzante a Prosecco rosé z malého rodinného vinařství BiancaVigna, jemně perlivé víno Moscato d'Asti od vinařství Palladino z regionu Piemonte a Alexandera Gyslera z největší německé vinařské oblasti Rheinhessen. 

Celý večer panovala příjemná a uvolněná nálada, o čemž se ostatně můžete sami přesvědčit ve fotogalerii. Pokud jste akci nestihli, kdykoliv se zastavte v Piazza Caffè na další výborné dezerty od Danky. Na www.pijemevino.cz si zase můžete objednat vína z této akce a také další značky, které jinde neseženete. A abyste příští Dezerty a bubliny nepropásli, nezapomeňte sledovat Instagram a Facebook Piazza Caffè & Ristorante! 

Líbil se ti článek?

Nezmeškejte další novinky a přihlaste se k našemu newsletteru