
Degustační večer s Davidem Viktorinem
✨ Ve čtvrtek 4. listopadu promění Piazza Ristorante váš večer v jedinečný gastronomický zážitek. Do naší kuchyně přijal pozvání šéfkuchař David Viktorin, který pro vás osobně připraví jedinečné degustační menu.✨
David Viktorin vede restauraci Chateau Petit a patří mezi výrazné osobnosti české gastronomie. Účinkuje jako sous chef v české verzi reality show Hell’s Kitchen, je držitelem ocenění Restauratér roku 2022 a dlouholeté zkušenosti získal ve vyhlášených brněnských podnicích U Kastelána, Valoria a Borgo Agnese.
🍽️ Menu je koncipované jako pětichodová degustační večeře. Při jejím průběhu se setkáte s precizními texturami, čistou chutí a rafinovanými kombinacemi surovin. K menu si můžete zvolit pečlivě vybrané vinné párování od profesionálních sommelierů z KOREK Wines, které podtrhne jednotlivé chody. 🍷
MENU
Amuse Bouche
Vinné párování: Prosecco Frizzante DOC, BiancaVigna 0,05 l
Foie gras, černý rybíz, povidla, slivovice, brioche
Vinné párování: Recioto Di Soave "le sponde" DOCG Classico 0,04 l
Květák, tvarůžek, petržel
Vinné párování: Grüner Veltliner Wagramlöss, Nimmervoll 0,05 l
Candát, křen, jelítko, řepa
Vinné párování: Chardonnay Maurus DOC Isonzo, Masùt da Rive 0,05 l
Daněk, bruselská kapusta, brusinky, kampotský pepř, maitake
Vinné párování: Il Ghizzano Rosso IGT Costa, Tenuta Di Ghizzano 0,05 l
Rakytník, hnědé máslo, slaný karamel
Vinné párování: Generations Riesling, Weingut Axel Pauly 0,05 l
Petit fours
Digestiv: Fragola, Bepi Tosolini 0,02 l
Perlivá / neperlivá voda a káva jsou v ceně menu.