Hlavní hvězdou Teátru je šéfkuchař Vlastislav Nedorostek
Tak jako v divadle potřebuje herec kreativního režiséra, tak potřebuje výborné jídlo skvělého kuchaře. A v Teátru takového máme. Jmenuje se Vlastislav Nedorostek.
Pokud jste si při návštěvě Teátru pomysleli, kdo že to stojí za tou dokonalou svíčkovou nebo vyhlášenými presovanými vepřovými líčky s dýňovým pyré, pak věřte, že je to právě Vlastislav.
Kdy jsi nastoupil do Teátru?
Přišel jsem 11.dubna 2023, takže tu jsem od chvíle otevření Teátru.
Co v Teátru děláš?
Jsem šéfkuchař.
Co tě k této profesi přivedlo a jak dlouho už ji děláš?
První náznaky se objevily už v dětství. Rád jsem jedl a vždycky jsem se motal kolem sporáku. A dopadlo to tak, že jsem kuchař už 30 let.
Jaký je tvůj nejoblíbenější recept?
Presovaná vepřová líčka s dýňovým pyré.
Jak přistupuješ k novým receptům a inovacím v kuchyni?
Tradiční českou kuchyni přizpůsobuji moderním trendům s tím, že vždy vycházím z nejčerstvějších sezonních surovin.
Máš nějakou radu pro aspirující kuchaře, kteří to chtějí dotáhnout daleko?
Určitě: Běžte do světa a poznejte ho!
A co tvoje záliby a koníčky?
Ve volném čase nejraději jezdím na kole a trávím čas s rodinou.
Jak zvládáš práci v kuchyni a osobní život?
Práce v gastronomii je náročná, takže moc osobního času nezbývá, ale člověk se naučí to spojit dohromady :)
Vlastislave, děkujeme ti za rozhovor. Hosté Teátru teď budou vědět, že s jejich objednávkou jim posíláš i velký kus sebe!
Líbil se ti článek?
Nezmeškejte další novinky a přihlaste se k našemu newsletteru