Jaký je náš Chef De Partie, Martin Podlezl, z Monte Bú?
Jaké to je pracovat v Monte Bú a co dělá ve volném čase náš Chef De Partie, Martin Podlezl? To se dozvíte v našem krátkém rozhovoru. Mohli jste ho zahlédnout v pořadu v Ano, Šéfe! v roce 2016 v Peci pod Sněžkou v Boudě v Obřím dole.
Asi se všichni shodneme na tom, že dobrá restaurace by bez vášnivého kuchaře velmi brzy ztratila své kouzlo. V našem Steakhousu Monte Bú jednoho takového máme a proto jsme se ho rozhodli trochu vyzpovídat. Jmenuje se Martin Podlezl a je vedoucí směny Chef De Partie. Do týmu se přidal v květnu 2023 a od té doby si můžete pochutnávat na jídlech připravovaných od něj a jeho týmu.
1. Co se ti líbí na Monte Bú a na tvé práci?
Na Monte Bú se mi líbí, že je to stylový trendy steakhouse, kde se člověk dostane i k jiné práci než jen práci se steakovým masem. Líbí se mi pestrost jídelního lístku a vymýšlení poledních menu a jejich příprava.
2. Proč by měli lidé navštívit Monte Bú?
Myslím si, že každý, kdo se pohybuje nějakou chvíli v Brně nebo Brnem jen projíždí, by měl navštívit Monte Bú. Má vybrané steaky a vlastní zrárnu masa, kde steaky dostávají svoji jedinečnou chuť. Dále je to také kvalita našeho personálu, který dává své práci maximum a snaží se, aby každý host odcházel s jedinečným zážitkem a spokojený.
3. Jakým způsobem zvládáte tlak a vytváříte rovnováhu mezi rychlostí a kvalitou v kuchyni?
Je to těžká otázka, ale kvalita má vždy přednost před kvantitou, pokud si chce člověk stát za vším jídlem a jeho kvalitou, tak musí být na prvním místě vždy kvalita!
4. Co patří mezi tvé zájmy mimo pracovní dobu?
Snowboarding, kolo, bouldering a samozřejmě sledování nových a stávajících trendů v gastronomii.
5. Jaké je tvoje nejoblíbenější jídlo?
Špagety ala Ema. 😃
6. Existuje nějaký speciální recept nebo pokrm, který má pro vás osobní význam, a proč?
Variace z Foie gras. Bylo to vlastně první jídlo, které jsem s kolegou vytvořil. A je to taková melancholická vzpomínka na moje gastronomické začátky. Nechal jsem si ho i vytetovat na předloktí, abych si ho denně připomínal.
7. Jak se vyrovnáváte s výzvami pracovního prostředí v kuchyni a udržujete si rovnováhu mezi prací a osobním životem?
To je asi největší problém v gastronomii, udržet si i nějaký osobní život vzhledem k náročnosti této profese a každodenním výzvám a problémům.
Na závěr našeho rozhovoru s tímto vynikajícím kuchařem si odnášíme nejenom chuťové zážitky, ale i inspiraci z vášně a oddanosti, kterou vkládá do svého řemesla. Jeho příběh nás utvrdil v přesvědčení, že kuchař není pouze tvůrce pokrmů, ale i průvodce na gastronomické cestě plné vkusu a příběhů. Děkujeme za tuto nezapomenutelnou chuťovou odyseu!
Líbil se ti článek?
Nezmeškejte další novinky a přihlaste se k našemu newsletteru