Mistr grilu Matěj Řezáč z Monte Bú: Spokojený zákazník stojí za všechny výzvy a překážky

Autor

Ondřej Kubík

Publikováno

21. 3. 2024

Mistr grilu Matěj Řezáč z Monte Bú: Spokojený zákazník stojí za všechny výzvy a překážky

V naší sérii rozhovorů vám představujeme ty, které často nevidíte, ale stojí za všemi těmi skvělými jídly v podnicích Con Gusto – naše kuchaře. Tentokrát je řada na Matějovi Řezáčovi, který má na starost gril v Monte Bú. 

Že Matěje práce u grilu baví je na první pohled znát, ale bez špetky kreativity by to byla nuda. On sám říká, že i obyčejné české klasice dodá šmrnc právě kreativní kuchař, a to Matěj stoprocentně je. V rozhovoru vám také prozradí, co je jeho nejoblíbenější jídlo nebo kdo z oboru je pro něj inspirativní. 

1. Jak dlouho jsi v Monte Bú a co máš na starost?

Nastoupil jsem 1. června 2023 a pracuji jako grill master.

2. Co patří mezi tvé zájmy mimo pracovní dobu?

Baví mě rybaření, různé aktivity s naším psem a taky rád trávím čas s přáteli.  

3. Jaké je tvoje nejoblíbenější jídlo?

Francouzské brambory od mámy :D

4. Co se ti líbí na Monte Bú a na tvé práci?

Líbí se mi celý koncept restaurace. Nejsem fanoušek podniků, kde se na menu snaží nacpat všechny kuchyně světa. A co se mi líbí na mé práci? Především to, že mám možnost pracovat se zajímavými, a ne moc obvyklými surovinami té nejvyšší kvality.  

5. Proč by měli lidé navštívit Monte Bú?

Myslím, že všichni v Monte Bú děláme maximum pro to, aby byli zákazníci spokojení a rádi se za námi vraceli, k čemuž rozhodně přispívá i ten krásný tematický interiér.

6. Je někdo z oboru gastronomie, kdo tě inspiruje?

Šéfkuchař Ondřej Molina. K němu mám velký respekt za jeho pohled na pokrmy a celkový provoz kuchyně. Líbí se mi jeho myšlenka zero-waste, tedy nulové plýtvání surovinami.

7. Co tě nejvíce naplňuje na pozici kuchaře a co tě motivuje i přes náročnost této profese?

Každý spokojený zákazník stojí za všechny výzvy a překážky, které nás v práci čekají.

8. Jaký význam má pro tebe kreativita při vytváření nových jídel a menu?

Dost velký. Každý pokrm s kapkou kreativity se rázem mění v nevšední zážitek. I "obyčejná" česká hotovka nemusí být nuda, když se přidá kapka kreativity.

9. Jaký je tvůj oblíbený kulinářský festival?

Jednoznačně Bidfood Expo. Je to pro mě srdcová záležitost, protože jsem byl v roce 2018 součástí kuchařského týmu, který měl tuto akci na starost. Ale rád navštívím jakýkoliv food festival, kde ochutnám nová jídla.

 

Matěji, děkujeme za rozhovor a doufáme, že čtenáři od tebe ochutnají něco dobrého z grilu. 

Líbil se ti článek?

Nezmeškejte další novinky a přihlaste se k našemu newsletteru