Poznejte Gleba Kononova, našeho kuchaře z Monte Bú

Autor

Ondřej

Publikováno

29. 2. 2024

Poznejte Gleba Kononova, našeho kuchaře z Monte Bú

Pokud něco vystihuje kuchaře Gleba Kononova z Monte Bú, jsou to čerstvé sezonní suroviny a pořádný kus masa na grilu. Od svých začátků jako umývač nádobí ušel opravdu dlouhou cestu a v roce 2023 zakotvil právě v našem brněnském steakhousu jako Chef de Partie.

Jedinečná osobnost každého kuchaře se vždy promítne i do jeho menu, a tak jsme pro vás Gleba vyzpovídali. Dozvíte se, jaké byly jeho kuchařské začátky, co pro něj práce v kuchyni znamená a jak se nezbláznit, když všechno nejde podle plánu.

1. Co je tvá pracovní pozice na Monte Bú?

Šéfuji druhé směně, takže mám zodpovědnost za celkový chod kuchyně a týmu, vymýšlím menu a dohlížím na kvalitu všech jídel.

2. Jak dlouho jsi v Monte Bú?

Nastoupil jsem v březnu 2023.

3. Jaké máš koníčky?

Hodně mě baví navštěvovat různé restaurace a objevovat nové kulinářské trendy. Také rád cestuji, chodím se svým psem na procházky do přírody, trávím čas s přáteli nebo si dám wellness a posilovnu.

4. Jaké je tvoje nejoblíbenější jídlo?

Nejraději mám pořádný steak z grilu a modernější jídla, ale klasickou svíčkovou nebo gulášem občas nepohrdnu! :D

5. Co se ti líbí na Monte Bú a na tvé práci?

Rozhodně oceňuji možnost experimentovat s různými druhy kvalitních steaků a surovin a vytvářet jedinečné kombinace chutí. A hlavně je tu parta skvělých kuchařů.

6. Proč by měli lidé navštívit Monte Bú?

Monte Bú nabízí vynikající steaky, super atmosféru, perfektní obsluhu a opravdu širokou nabídku exkluzivních rumů. Každá návštěva je zkrátka neopakovatelný zážitek.

7. Jak jsi se dostal k vaření a co tě k tomu povzbudilo?

Do kuchyně jsem se poprvé dostal v 16 letech jako brigádník na mytí nádobí. To mě moc nebavilo, tak jsem se od kolegů kuchařů začal učit vařit. Postupem času jsem se ve vaření chtěl víc zdokonalovat, být lepší a posunout se dál, což se mi podařilo a po pár letech jsem už šéfoval v několika restauracích a hotelech, například v hotelu Zámek Valeč.

8. Který pokrm nejvíce odráží tvůj osobní kuchařský styl a proč?

Určitě moderní kuchyně a jídla z grilu! Mám rád jednoduchost a nepřeplácanost chutí.

9. Jaký je tvůj přístup k výběru surovin a jaký vliv má sezónnost na vaše menu?

Kladu velký důraz na kvalitu a čerstvost. Sezonní menu je klíčové, protože umožňuje využít suroviny v jejich nejčerstvější podobě, takže nabídku rád „okořením“ různými akcemi zaměřenými na aktuální maso, zeleninu nebo bylinky.

10. Co ti vaření přináší na osobní úrovni?

Vaření je pro mě určitou formou vyjádření a způsobem, jak sdílet svou vášeň s ostatními. Je to nekonečný proces učení a objevování.

11. Jak se vyrovnáváš s výzvami pracovního prostředí v kuchyni a udržuješ si rovnováhu mezi prací a osobním životem?

Kuchyň může být hektické místo, ale já se snažím zůstat vždy klidný. Klíčem je udržet mysl v rovnováze a neztratit humor i když něco nejde podle plánu. Snažím se netahat práci do osobního života a užívám si každé volno.

Děkujeme Glebovi za zajímavý rozhovor a budeme moc rádi, když od něj v Monte Bú něco ochutnáte!

Líbil se ti článek?

Nezmeškejte další novinky a přihlaste se k našemu newsletteru