Pohlreich, Kalina, Punčochář…

Autor

Tereza

Publikováno

1. 8. 2019

Pohlreich, Kalina, Punčochář…

Už se stává tradicí, že téměř každý rok zveme do našeho steakhousu na Kraví hoře známého a vyhlášeného kuchaře, aby předvedl své umění i našim hostům.

V minulosti to byl dvakrát např. Zdeněk Pohlreich (Fotogalerie na našem Facebooku), majiteli restaurací obávaný a fanoušky oblíbený šéf z televizního pořadu Ano šéfe. Loni v říjnu u nás vařil své šestichodové menu šéfkuchař a porotce MasterChef Česko, pan Miroslav Kalina (Fotogalerie na našem facebooku). Večer to byl opravdu zážitkový, každý z chodů byl sommeliérem KOREK Wines Michalem Vavřichem pečlivě spárován se skvělými víny z Itálie, Francie i Izraele. Hosté si tak užívali chuť jednotlivých pokrmů snoubenou s víny a po večeři se pan Kalina přišel se všemi hosty přivítat, prohodit pár slov, zeptat se, jak každému chutnalo, vyfotit se či podepsat menu. Ohlasy na celou akci byly skvělé, hosté nadšení, proto jsme se rozhodli takovou akci uspořádat znovu a tentokrát jsme se rozhodli pro naprostou špičku v oboru, kterého fanoušci znají z letošního ročníku nejznámější kuchařské televizní soutěže. Tou je známý šéfkuchař Jan Punčochář, kapacita svého oboru a porotce MasterChef Česko, který působil v pražských restauracích Rybí trh, International Zlatá Praha, Zátiší Groupe a zahraničních Hangar 7, Tim Raue či švýcarském Häberlis Schützenhaus. Po návratu ze zahraničí se stal na deset let šéfkuchařem restaurace Le terroir, naposledy působil ve vyhlášené restauraci Grand Cru. Jeho velkým snem bylo si otevřít vlastní podnik, což se mu podařilo letos v dubnu, kdy otevřel vlastní restauraci U Matěje.

Jan Punčochář exkluzivně pro Monte Bú a naše hosty uvaří pětichodové degustační menu s vinným párováním od KOREK Wines. Hosty přivítáme welcome drinkem Cointreau fizz, po usazení si pochutnají na amuse bouche hovězím tataráku se škvarky a topinamburem, který doplní osvěžující Prosecco di Conegliano od italské BiancaVigna. Prvním chodem samotného menu budou smažené krevety s arašídovou omáčkou a yuzu párované se Soave Classico „Alzari“ z Veneta, které vyniká svou vůní vyzrálého ovoce s jemnou konturou ušlechtilého dřeva. Druhý chod, grilovaný siven s omáčkou z černého másla, kopru a vajec je párován s toskánským Viognier „Chiaraluna“. Následovat bude křepelka s hříbkovou omáčkou a raviolkou plněnou květákem, ta je snoubena s charakterním Chardonnay „Maurus“ z Friuli. Telecí pavouček, který je čtvrtým chodem menu, bude servírován s ančovičkovou omáčkou, petrželkovým knedlíkem a smaženou brokolicí a doplněn plnou chutí Primitivo di Manduria „Ausilio“ z jihoitalské Apulie. Dezert tvoří karamelové vejce s mangem a toskánské Passito „San Germano“ s vůní sušeného exotického ovoce s karamelovými tóny.

Samozřejmostí k menu je káva, digestive ve formě Rémy Martin V.S.O.P a láhev minerální vody.

Poprvé jsme vstupenky rozdělili na dvě kategorie, a to na pětichodové menu včetně vinného párování a pětichodové menu bez vinného párování. Vybraná vína každý chod perfektně doplňují, proto doporučujeme si zakoupit vstupenku s vinným párováním. Myslíme ale také na řidiče a hosty, kteří z jakéhokoliv důvodu pít nemohou, pro které je určena vstupenka bez vinného párování.

Vstupenky na zážitkový večer pod taktovkou jednoho z nejlepších českých šéfkuchařů zakoupíte tady.

A my i pan Jan Punčochář se na vás těšíme ve středu 16. října 2019 od 19.00 hodin v Monte Bú.

Líbil se ti článek?

Nezmeškejte další novinky a přihlaste se k našemu newsletteru