Řezané pivo a další pivní speciality

Autor

Tereza

Publikováno

1. 6. 2019

Řezané pivo a další pivní speciality

Všichni tento pojem už někdy slyšeli, někteří už ví, jak takové pivo chutná a málokdo zná postup, jak se dělá. Proto vám na našem blogu představíme řezané pivo, ale také pivo polotmavé (míchané) a radler.

Řezané pivo se čepuje ze dvou druhů piv, které jsou i barevně oddělené. Barevné rozdělení vzniká díky rozdílné hustotě piv. U nás si můžete nechat nařezat Černého Kozla s Plzní. Černý Kozel je lehčí než světlá 12° Plzeň a vznikne vám tak krásný dvoubarevný mok s černým pivem nahoře a světlým pivem dole. Dá se ale čepovat i nejdříve to černé, pak světlé. Řezané pivo se ale určitě nečepuje naráz, nejprve na jeden tah světlé, pak na to na jeden tah tmavé. Naopak se čepuje na několikrát a záleží samozřejmě i na umu výčepního. Nutno přiznat, že jen těžko jde nařezat 10 piv naprosto totožně. Až na těch 10 řezaných přijdete, náš výčepní se o to ale určitě bude snažit.

Míchané, tedy polotmavé pivo, vzniká už v pivovaru smícháním různých druhů sladů. Už od počátku tedy vyniká svou „smíchanou“ barvou a výčepní už jej nijak nemíchá, neřeže.

Radler je svěží pivo, které doporučujeme právě v letních měsících či pokud neholdujete klasické hořké chuti piva. Sprite, který je podstatnou složkou radleru, je sladký, pivo je hořké a dohromady tvoří perfektní nápoj na žízeň, který navíc tolik neopíjí.

Pro ty, kdo nepřišli na chuť tradiční hořkosti piva, máme tedy řešení v podobě osvěžujícího radlera nebo hezky nařezaného řezáčka, který potěší vaše oko i chuťové buňky. Přijďte se k nám v letních měsících osvěžit i na zahrádku!

Líbil se ti článek?

Nezmeškejte další novinky a přihlaste se k našemu newsletteru